Fejléc

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Hegyhát Integrált Szociális Intézmény korszerűsítése Gyönkön

Hosszú várakozás után, 2013 tavaszán, támogatói döntésben részesült az Európai Unió támogatásával megvalósuló, Hegyhát Integrált Szociális Intézmény korszerűsítésének pályázata. 2013 szeptemberében ünnepélyes megnyitó keretében a beruházás kivitelezési szakasza elkezdődött.

A Hegyhát Integrált Szociális Intézmény gyönki telephelyén a zsúfoltság csökkentése, az intézmény korszerűsítése és bővítése a cél. Az intézményben a fő problémát a 6 m2/fő lakhatási terület hiánya jelenti, ezért az intézmény csak ideiglenes működési engedéllyel rendelkezik. Ennek a problémának a kiküszöbölésére az intézmény pályázatot nyújtott be 2012-ben az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázati kiírására. 2013. áprilisában támogatói döntés született, mely szerint 179.853.650.-Ft támogatást nyert az intézmény a beruházáshoz az Európai Uniótól.

A végleges működési engedély megszerzésén kívül általános korszerűsítést is végrehajtanak az intézményben, mely egy új épületszárny felépítésével és a már meglévő szárnyak energetikai szempontok alapján történő modernizálásával, korszerűsítésével történik. A beruházás végén hosszútávon is megoldottá válik a zsúfoltságcsökkentés és modernebb, magasabb szintű szociális ellátásban részesülnek a bentlakók.

A projekt célja, hogy javítsa, fejlessze a lakhatási körülményeket, biztosítsa a humánus életteret. A beruházás révén egységesebb, szakszerűbb, szabályszerűbb lesz a nyújtott szolgáltatások teljes köre, aminek köszönhetően egy nyugodt, biztonságos, hosszútávon fenntartható lakhelyet alakít ki az intézmény a gondozottaknak.

A támogatási intenzitás 100%-os, így az intézménynek nincs szüksége önerőre.

A Budamobil-Cargo Kft. közbeszerzési eljáráson nyerte el a beruházás kivitelezésének jogát.A projekt 2013.szeptemberében indult, az építési munkálatok az eredeti ütemterv szerint haladnak, így a várható befejezés 2014. február.

A projekt sikeres lebonyolításában közreműködő szervezet az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.

 

 

Új Széchenyi Terv Logo